13 reasons why… mijn verhaal deel 3

shame on you pesten 13 reasons why

In mijn vorige blog:   |13 reasons why| Mijn verhaal deel 2  schreef ik op het eind dat er 1 jongen in mijn klas zat die mij altijd het leven zuur probeerde te maken.

Maak kennis met J en de “fijne” herinneringen die ik aan hem over gehouden heb!

-Basisschool-

Hoe ik hem zou omschrijven?  irritant, arrogant en super gemeen.  Ik weet niet wat ik hem ooit heb aangedaan, dat die altijd mij moest hebben….    Op de basisschool had hij een bijnaam voor mij:  pinda hoofd.    Ja, ik weet het als je dit nu leest klinkt het eigenlijk super grappig.  Vindt ik nu ook!  maar toen dacht ik daar heel anders over…. Om de een of andere reden vond ik het echt niet leuk als hij dat tegen mij zei.  Ik vraag mij ook nog steeds af waarom hij mij pinda hoofd noemde 🤔  Ik heb helemaal geen langwerpig hoofd namelijk!

Ik weet nog heel goed dat ik een hele grote potlood gekregen had!  en dan bedoel ik ook echt HEEL groot.   waarschijnlijk ken je ze wel,  in die tijd was dat leuk!

Groot_potlood
kinder bedankjes

J was bij het tafel groepje aangesloten waar ik ook zat.  Het allerleukste hieraan was dat hij ook nog precies naast mij zat!  We moesten een opdracht maken van de juf en ik wilde graag met mijn reuze potlood schrijven. Okee,  ik geef toe dat het misschien niet heel handig was hahaha,  maar ik weet zeker dat hij in eerste instantie expres de juf erbij riep.  Hij zij namelijk dat ik steeds met mijn potlood zijn hoofd raakten maar dat was helemaal niet zo! Beetje jammer weer XD  Omdat wij steeds woorden met elkaar kregen leek het de juf om één of andere vage reden een goed idee om ons tegen over elkaar neer te zetten!  Waarom was dit geen goed idee?  Omdat jij heel veel ruimte in beslag nam met je benen en als ik per ongeluk je raakte.  Terwijl mijn benen gewoon onder mijn tafel zaten kreeg ik de volle laag!    Ik weet nog steeds niet wat ik vervelender vond?  Naast je zitten of tegen over je.

-Middelbare school-

Ja,  ook dit weet ik nog als de dag van gister!  Het moment dat ik te horen kreeg dat je na 2 jaar weer bij mij in de klas zou komen….    Wat heb ik hier ontzettend van gebaald zeg.

Het eerste wat door mijn hoofdschoot was het hopeloos verliefd zijn verhaal.  Daarna kwam de rest.    Alles begon weer vanaf voor af aan,  maar nu maakte je vaak nare opmerkingen over mijn uiterlijk!

Ik had in mijn pubertijd helaas ook last van puistjes.  Het ergste hieraan was dat het allemaal een beetje op 1 plek zat!  Namelijk op het gedeelte tussen je wenkbrauwen en een beetje op mijn voorhoofd.   Dit was natuurlijk een schot voor open doel en hier heb ik dan ook regelmatig wat over te horen gekregen!

Ik mocht van mijn moeder kiezen toen ik 12 werd:  Hakken of Make-up!  Wat ik nog niet eerder verteld heb….  is dat ik maar 1.58 m groot ben.   De keuze was voor mij dan ook vrij makkelijk.    Helaas had ik toen nog geen puistjes.    Anders had ik voor make-up gekozen.     En ja ik had nou eenmaal mijn keuze gemaakt!     Make-up en hakken samen,   vond mijn moeder te hoerig voor de leeftijd die ik toen had.   Dus liep ik rond als een puistenplaneet 😀 oow ja ze was ook heel erg anti foundation dus dat werkte ook niet echt mee.

Toen ik in de sportklas zat moesten we elke maandag ochtend zwemmen.  Wat een hell vond ik dat!  Er zat maar 1 ander meisje in mijn klas en zij had altijd wel iets waardoor ze niet mee kon zwemmen….  Dus was ik altijd in mijn eentje de lul tegen over 12 jongens.

Wat ik het ergste vond was dat je een badpak aanmoest!  Toen hadden ze nog niet van die mooie badpakken die ze nu hebben.  Nee,  ik had er toen zo één waar je alles zo lekker in kan zien zitten,  maar ook wat je er juist niet kan zien zitten.   Rarara waar heb ik het over?  Ik werd hier ook mee gepest vooral door J.  Elke keer moest ik weer horen dat ze zo klein zijn!    Alsof ik dat zelf niet wist!    Zelf vond ik het ook super erg en hoe vaak heb ik ook wel niet gehoopt dat als ik ging slapen en de volgende dag wakker werd. Dat ze zomaar opeens gegroeid zouden zijn!  Wie droomt hier nou niet van?

Maar ook hier was het weer HELAAS dit gebeurde niet.  Dus probeerde ik elke keer als ik er weer een opmerking over kreeg,  mezelf groot te houden en net alsof te doen alsof het mij niets deed.   Maar van binnen huilde ik heel vaak….

-gym les-

Okee nog één herinnering en dan stop ik!

In de sportklas hadden we als ik het mij goed herinner 5 uur gym in de week.  Dit vond ik nou zo geweldig aan mijn opleiding lekker veel gymmen! Dit was echt mijn favoriete schoolvak 😊

Zoals gewoonlijk hadden we weer gym en die dag gebruikten we de hele dag de trampoline.  De leraar stond hierdoor continu bij de trampoline om goed in te kunnen grijpen, mocht er tijdens de sprong iets mis gaan.   Doordat hij zich hier goed op moest focussen en ver weg stond kon hij niet zien wat er in de rij gebeurden!

J stond achter mij en elke keer als we gesprongen hadden en weer in de rij stonden gaf hij een tik tegen mij achterhoofd.  Als bangeschijtert dat ik was durfde ik hier niets van te zeggen…   Iets voor dat we de laatste sprong moesten gaan maken gaf hij mij een paar tikken achter elkaar tegen mijn hoofd aan.  Ik vond dit echt niet leuk en het begon toch ook wel aardig gevoelig te worden!  Ik dook weg toen hij mij nog een keer probeerde te raken en ik werd een beetje boos.  Nu pas was er  één van de andere jongens die zei dat hij moest stoppen.  Intussen kreeg ik tranen in mijn ogen, pakte snel mijn spullen en rende naar de kleedkamer.

Toen we weer in de klas waren en ik vergeten was dat ik met hem samen moest werken had ik het bijna niet meer.   Met mijn laptop ging ik naast hem zitten om iets op te schrijven in word.  Ondertussen drukte ik alleen maar op de letter K.

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Hij zag dit natuurlijk ook en vroeg wat er was?   Uit het niets werd ik in eens super boos… Ik begon tegen hem te schreeuwen en stond op.  Ik was zo boos dat ik hem eigenlijk een trap wilde verkopen.  Gelukkig voor hem kon ik mij in houden.  Hij stond tegen de muur, en ja zo gewelddadig ben ik nou ook weer niet!   Wel heb ik de deur half uit de scharnering getrapt (:D)   Dit was natuurlijk niet de eerste keer dat ik een klacht over J had en dit was de druppel volgens de leraar!

Hij wilde J van het schoolproject om naar Suriname te gaan afhalen, als ik hier ook mee akkoord ging tenminste.    Maar ik ging hier niet mee akkoord.  Als hij wel mee zou gaan naar Suriname dan zou hij langer dan een week niet op school zijn.  En dat betekende dus rust voor mij!     Als je mij nu vraagt of ik nu weer het zelfde gekozen zou hebben?   Nee, zeker weten niet!  Ik zou hem dat project afgenomen hebben…..

Was erbij jou op school of misschien in jouw klas ook  één hoofd pestkop?

What about this?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *