13 reasons why… Mijn verhaal deel 4

Op kamp 13 reasons why

Seksuele intimidatie Herinnering 1:

In mijn derde leerjaar werd er een survival kamp in de Belgische Ardennen georganiseerd. Dit leek mij echt super leuk en ik wilden dan ook heel graag mee!  Alleen mijn ouders waren er nogal op tegen.   Er zat natuurlijk maar één ander meisje in mijn klas, en dat zou dus betekenen 2 meiden met 12 jongens op kamp.

Samen met de ouders van het andere meisje (K) wilden mijn ouders een gesprek met school.  Ze wilden er 100% zeker van zijn dat als K en ik mee zouden gaan, dat we gescheiden sliepen en dat de jongens goed in de gaten gehouden zouden worden!  Ook hadden ze als eis dat er een vrouwelijke begeleidster mee zou gaan.  Na dat de school met dit alles akkoord ging,  mochten K en ik dus mee op survival kamp 😀

Ik was zo blij      we zouden gaan kajakken,  klimmen,  abseilen, mountainbiken en nog veel meer!  We hadden een prachtige kampeer locatie op een berg.  Het was eigenlijk wel een leuk reisje maar ik vertel dit verhaal natuurlijk niet als er niks gebeurd zou zijn!

Die dag werd onze groep in tween gedeeld.  De groep waar ik in zat ging mountainbiken. We hadden een erg leuke jonge begeleider 😀 en K en ik waren natuurlijk erg gefascineerd aan t luisteren.   Het was alleen een beetje bad timing,  want tijdens ons leuke gesprekje werden de veiligheidsregels uit gelegd voor de fiets rit,  en wat je vooral niet moest doen!    Achteraf bleek dat we van een berg afreden met super scherpe bochten.  Als je aan de buitenrand fietsten zat je aan de goede kant. Maar reed je net zoals ik aan de binnen rand, dan had je iets minder geluk!   Er was namelijk uitgelegd dat aan de binnenrand de meeste kuilen, stenen en hobbels zitten.  Ik begon steeds harder door de bochten te gaan en ik zag het al aankomen.  Een gigantische steen waar ik keihard op af stevende.   Gillend met mijn ogen dicht vloog ik van mijn fiets af en klapte ik met mijn hoofd op een steen.  Gelukkig had ik een super charmante helm op die mij misschien wel gered heeft!

De leraren en begeleiders kwamen er al snel aan en het werd duidelijk dat ik niet verder kon fietsen.   Mijn fiets werd total los verklaard ;P.  Ik mocht met de auto mee terug naar het kamp. Pfff wat een “straf” zeg hahaha!

Eenmaal bij het kamp aangekomen dacht ik eigenlijk dat ik helemaal alleen was.  Maar er waren twee jongens uit mijn klas al terug van hun activiteit.   Al snel begonnen ze vervelende opmerkingen te maken:  kom mee naar mijn tent etc.    Voordat ik het wist stonden ze naast mij met hun … uit hun broek.   Misschien kan je je nog wel herinneren dat het woord swaffelen toen in één keer heel erg in kwam?   Ze hebben mij dus geswaffeld!  Gelukkig kwam net de rest van hun groep eraan.

Het is eigenlijk heel vreemd om zo iets mee te maken!  Je weet dat het niet hoort,  maar het lijkt zo onschuldig en het is toch grappig bedoelt?   Maar eigenlijk als je er beter over na gaat denken is het niet normaal of grappig!  Dit soort dingen horen gewoon niet te gebeuren.   Ik snap dan ook nog steeds niet van mezelf waarom ik hier niet gelijk mee naar de leraar gegaan ben.  |

 

What about this?

2 reacties

    1. Dank je wel 😀 Het was zeker spannend om dit te delen, maar ik moet wel zeggen dat ik mij hier al heel anders door voel! Dus wel een goede keuze geweest. Dank je wel x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *