13 reasons why… Mijn verhaal deel 5

quote pesten

Mijn eigen quote gemaakt met: quotes creatorSeksuele intimidatie: herinnering 2

Het begon allemaal in mijn tweede leerjaar….  Ik begon wat meer op te vallen bij de jongens!   Vaak kreeg ik complimentjes of opmerkingen over mijn billen.   In het begin vond ik dit natuurlijk wel leuk.   Wie houdt er nou niet van complimentjes?

Het leuke begon er al snel af te gaan toen de jongens steeds grover werden.  Ze probeerden aan mijn kont te zitten of deden dat gewoon als ze daar zin in hadden!  Niet alleen handen werden gebruikt.  Ook linialen, sport attribute en andere lichaamsdelen waren favoriet.

-computer les-

Zodra de leraar het klas lokaal uitliep, werd ik op de computer tafel getild.   Hij pakte mijn enkels beet trok mijn benen uit elkaar en begon tegen mij aan te rijden….

Het ergste hier aan vind ik eigenlijk nog wel,  dat ik niet alleen met die jongen was!   ALLE anderen jongens uit mijn klas waren er namelijk ook bij.  Ze stonden alleen aan de andere kant van het klas lokaal toe te kijken…..    Blijkbaar was het niet duidelijk genoeg toen ik door het lokaal schreeuwde dat ik dit niet wilde.  Ook dat ik hem van mij af probeerden te duwen/slaan was niet duidelijk genoeg voor de andere jongens dat ik hulp nodig had!

gelukkig herinnerde ik mij dat ik een punt kam mee genomen had.  Ik viste hem uit mijn tas, en probeerde met de punt door zijn jas heen te prikken.   Na hem een paar keer goed geraakt te hebben liet hij eindelijk los!  Ik pakte mijn tas en jas en rende het lokaal uit. |

Om heel eerlijk te zijn weet ik niet meer wat ik hierna gedaan heb!

Deze jongen (m) was eigenlijk net zo erg als J.  Alleen dan op een ander vlak….   M viel mij vaker lastig,  rende gerust achter mij aan door de school als ik probeerde weg te komen.   Op sommige mensen kwam dit heel raar over!  Er was namelijk één jongen uit een andere klas die alles vanaf een afstandje in de gaten hield.  Hij vond mij leuk.  Alleen door het rare gedrag van M dacht hij dat ik een relatie met hem had.

Het is vreemd om te horen dat iemand dit kon denken!  Ik verafschuwde M vanwege vervelend gedrag.  En iemand anders vind het lijken alsof ik een relatie met hem heb? Dit is voor mij elke keer weer een wake up call over hoe je bepaalde dingen denkt te zien… die er misschien eigenlijk helemaal niet zijn.

Maar die ene jongen waaraan ik alles eerlijk verteld hebt gaf mij een keuze:  Ik ging of zelf serieuze stappen ondernemen of hij zou het doen!  Na dit gesprek ben ik huilend naar mijn ouders gegaan en heb ik ze alles eerlijk verteld.   Direct belden mijn ouders de school  op,   en nog die zelfde middag moesten wij op gesprek komen.  Het was een zwaar gesprek,   want ook hier moest ik weer het hele verhaal vertellen… en om de één of andere reden schaam je    je  er toch voor!

Eigenlijk zijn er nooit echt hele grote stappen ondernomen.  We zaten in ons laatste schooljaar en het jaar was al bijna voorbij.  Zelf kon ik het niet aan dat al hun ouders erbij gehaald zouden worden, en weet ik veel wat nog meer.   De jongens waarvan ik tijdens het gesprek een naam genoemd heb.  Zijn door de leraren aangesproken en de leraren zouden vanaf nu ook beter op gaan letten!

Nu als ik op alles terug kijk,  heb ik ook hier weer de makkelijkste uitweg gekozen!  Het waait vanzelf wel over…|

Quotes_Creator_20170421_134816.png

What about this?

6 reacties

    1. Ja het werd wel eens tijd! Heb mij lang genoeg verscholen achter het was maar een grapje… Het is niet makkelijk maar hoop er echt anderen mee te inspireren 😀

  1. Ach lieverd wat een verhalen lees ik nou. Wat goed dat je deze deelt met iedereen want dit gedrag moet stoppen in de wereld. Ik hoop dat je het al verwerkt hebt of aan het verwerken bent want dit mag niet je leven verzieken! Het duurde bij mij 35 jaar voordat ik mijn sexueel misbruik kon verwerken en ik voel me nou een stuk lichter. Dat gun ik jou ook! Dank je voor je openheid.

    1. Voor een groot deel is alles al verwerkt! Alleen het zelfvertrouwen schiet soms nog wel eens te kort. Toch voel ik mij al anders nu ik dit gedeelt heb met iedereen.. ik blijf hopen dat ik hier iemand mee kan helpen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *