13 Reasons why….. Mijn verhaal!

cindel middelbare school jarig

Zo als velen van jullie wel weten is de Netflix original  serie:    13 Reasons why  helemaal hot op het moment!

Hier en daar had ik er vaag iets over opgevangen,  en toen ik mij zoals gewoonlijk zat te vervelen,  besloot ik om op Netflix te kijken voor een Leuke serie.    13 Reasons why stond boven aan de lijst, en ik was er al snel over uit dat dit DE serie werd.

In 3 dagen heb ik deze spannende serie uitgekeken.  Vanaf het begin werd ik al geboeid door het verhaal.   In 13 reasons why wordt heel duidelijk uitgelegd hoe een paar “kleine” gebeurtenissen,  zo een ketting reactie kunnen veroorzaken.   Nog nooit heb ik een film of serie gezien,   die zo duidelijk verwoord hoe het er echt aan toe kan gaan op een school.  En dat niet alleen, ook hoe iemand zich kan voelen onder pesten.  Het verscheelt heel erg per persoon hoe “hard” dingen over kunnen komen.  Ook vat de ene persoon het op de ene manier op,  en een ander vangt het weer anders op.

Wat mij betreft moet deze serie verplicht in het vakkenpakket aangeboden worden,  inclusief bijpassende opdrachten!

Wat spreekt mij zo aan in deze serie?

Ook ik ben vroeger vaak gepest…..  Niet alleen op de basisschool was ik vaak de lul ook op de middelbare school was het dagelijks feest.   Door 13 reasons wij ben ik weer na gaan denken over hoe ik mijn schooltijd ervaren heb.

Zelf heb ik ook een heel arsenaal aan pesterijen door de jaren heen weten te verzamelen.

13 Dagen lang zal er dan ook  1 blog online komen over de pesterijen en nare ervaringen die ik op school meegemaakt heb! Ik ga proberen per artikel één onderwerp te belichten.

Ik heb heel erg zitten twijfelen om dit te gaan doen!  Het is natuurlijk heel persoonlijk wat ik ga delen, maar ik hoop op deze manier  mensen te inspireren om ook hun verhaal te vertellen!    Zodat pesten nog meer belicht word.

 

Okee,  dit is nummer 1 op mijn lijstje.

Een buitenbeentje: De basisschool vond ik echt een verschrikkelijke tijd!   Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik er vrij weinig leuke herinneringen aan over gehouden heb.   Ik paste er nooit echt bij! Ik had geen eigen mening en liet alles altijd op mij afkomen.

Ook had ik echt een afschuwelijke kleding smaak.  Nu denk je bij jezelf hoe erg kan het nou helemaal zijn?  Bekijk dan gerust even de foto’s dan snap je het vanzelf wel.

Op deze foto’s zat ik al op de middelbare school maar ook daar had ik nou niet echt een goede smaak kwa kleding hahaha.  Helaas kan ik even niet zo snel een foto van de basisschool vinden! Maar dit geeft ook een goede indruk toch?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Verjaardag

Picture_20170418_114352974

Ik was niet zo meisjesachtig en eigenlijk was ik nogal een rouw douw. Bomen klimmen? count me in!  Kleding interesseerden mij gewoon niet!  Mijn ouders en dan vooral mijn moeder vond het erg belangrijk dat je aan trok waarin je jezelf het beste in voelden. Helaas waren dit de raarste combinaties en ja dan word je gewoon scheef aangekeken door de andere kinderen.

Ik heb dan ook voor mijzelf besloten dat ik voor Haeley drie outfits uitkies.  Hier uit mag ze er zelf één kiezen die ze die dag aan wilt.  Zo kan ze zelf kiezen wat ze leuk vindt en hoop ik op die manier er voor te zorgen dat ze er echt leuk uit ziet!

 

Hoe heb jij je schooltijd ervaren? Was jij vroeger ook een buitenbeentje?  Of misschien nu wel?

 

 

What about this?

9 reacties

 1. Volgens mij heb je gewoon normale outfits aan ;). Er komt voor iedereen een tijd in zijn leven dat hij of zij een kledingstijl moet ontwikkelen. Ik liep aan het eind van de basisschool/begin middelbare school rond als gothic/skater en de outfits werden pas wat beter in de derde/vierde klas. Alhoewel beter… De rokjes waren erg kort en de décolleté’s wat diep, maar dat is nu ik er op terugkijk. Toen voelde ik me er prettig in en dat is het belangrijkste. Niemand zou je mogen pesten om hoe je er uit ziet of wat je doet, helaas gebeurt dat wel. Ik heb het zelf ook meegemaakt helaas.

  1. Kijk dit is dus al een mooi voorbeeld van hoe de één het bekijkt en hoe de ander het bekijkt! Jij vindt het gewoon een normale outfit ik toen der tijd ook (echt niet altijd) en toch zijn er mensen die het lelijk vinden en dan ook nog denken dat ze daar wat van moeten zeggen!

 2. Ik denk Cindel, Dat ik er veel een veel erger uitzag. Bij mij waren de joggingbroeken erg populair.. En en ik was altijd alleen omdat ik dikker was als eerst en groter..

 3. Ik ben op school ooit weggelopen door pesterijen. Ik schreef er ook al een artikeltje over.

  Bij ons op school was het om de meest onbenullige dingen dat ze je uitkozen.

  Ik moet die serie toch echt eens gaan kijken geloof ik.

  Ik geloof trouwens dat kledingstijl ook gewoon weerspiegelt hoe je je voelt. Bij mij is dat toch zo. Op bepaalde dagen heb ik bijvoorbeeld geen zin in rokjes en jurkjes!

  1. Ja je moet zeker die serie gaan kijken! Het is echt een aanrader. Ik heb dat nu ook wel met kleding, dat het van mijn stemming afhangt.. alleen vroeger had ik niet zo veel keus en je wilt niet elke dag het zelfde aan dus dan ga je combineren niet de juiste keuze altijd hahaha

 4. Toevallig net gisteren begonnen met de serie en er nog niet veel van gezien. Maar ik denk dat het zeker geen kwaad kan als jij jouw verhaal wilt delen. Jij bereikt weer andere mensen en er hoeft er maar één te zijn die denkt hé dat wist ik niet, ik ga het anders doen. Sterkte met het schrijven, het zal niet altijd makkelijk zijn, maar hopelijk wel helend. xxx

  1. Het is echt een hele goede serie! Ja het is zeker moeilijk om hier mee door te gaan… ergens voel je toch schaamte, maar net wat je zegt! Er hoeft er maar 1 tussen te zitten die denkt heee waar ben ik mee bezit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *