De welness boerderij relaxt of niet relaxt?

Via ticketveiling.nl had ik een arrangement gewonnen voor de Welness Boerderij. Ik ben helemaal gek op alles wat met wellness te maken heeft!  De veiling van de welness boerderij deed mijn hartje sneller kloppen toen ik zag dat er een overnachting bij zat,  plus  een heleboel lekkere behandelingen.  

  • Gezichtsbehandeling van 75 min
  • Warme kruiden stempel massage van 30 min
  • Verzorgende handpakking
  • Verkwikkende voetmassage
  • Detox voetenbad van 30 min
  • overnachting

Je zou verwachten dat de welness boerderij een heerlijke ervaring was!  Maaar om eerlijk te zijn viel het erg tegen…  in deze blog vertel ik dan ook precies waarom ik de welness boerderij één grote flop vind…

 

Ik heb dit arrangement gewonnen voor een bedrag van €150,-.  Als je via de website van De wellness boerderij  een arrangement boekt ben je minimaal €450,- kwijt.  Toen ik die hoge prijzen zag staan,  kreeg ik het gevoel dat de behandelingen wel heel speciaal moesten zijn!
Er stond in de informatie brief dat we vanaf 18:00 welkom waren.  Ook stond er dat op het moment dat wij aankwamen er niemand aanwezig zou zijn,  om ons welkom te heten.  In de brief stond onze kamer nummer en zo konden we zelf onze kamer in komen.  De behandelingen zouden de volgende dag plaats vinden.  Beiden vonden we dit nogal jammer.  Het leek ons namelijk wel fijn om te overnachten na een heerlijk dagje ontspannen.

The whole experience

De kamer was best gezellig ingericht. Voor de wc waren klap deurtjes gemaakt en er stond een grote kast met allemaal ouder wets servies.  Helaas leek de kamer niet op de gene die ik voorbij heb zien komen op hun website,  die zagen er toch wel wat luxer uit!
Na de lange rit moest ik erg nodig plassen. Toen ik door trok sprong de hele wc knop uit elkaar.    Het scheelde maar een draadje hahahaha

De wellness Boerderij ligt in Egmond aan den hoef    en   IK  kan je vertellen  dat  daar dus geen reet te doen is.  Als troost zat er wel een Albert Heijn in de buurt.   Daar hebben we maar wat lekkers en een flesje wijn gekocht.  Terug op onze kamer hebben we de tv aangezet die echt  “super geweldige” ontvangst had.    En onder het genot van een wijntje,  waren we het er over eens dat de welness boerderij ons tot nu toe best tegen viel.  We hoopten dat de volgende dag echt geweldig zou zijn,  Waarom zouden mensen er anders €450,- euro voor betalen?In de ochtend heb ik foto’s gemaakt van ons tuintje,  die er trouwens niet echt welness uitzag….

dakpannen zooi chaotische tuinset crack ramen      

De ochtend

Zoë had beschuit en drinken mee genomen, er zat namelijk geen ontbijt bij ons arrangement.   Nadat we hadden ontbeten en onze badjassen aan hadden,   werd de tussen deur van het slot gehaald.  Door deze deur loop je een algemene ruimte binnen.   Hier hadden zich al meerdere mensen verzameld.   Ik schat dat er ongeveer nog 10 andere personen met ons waren.   Er werd uitgelegd wat elke behandeling inhield, en dat je ook nog extra behandelingen bij kon boeken.  Ook legde ze uit hoe de dag er ongeveer uit zou gaan zien.
Het werd al snel duidelijk dat we het grootste deel van de dag,   door zouden brengen in de algemene ruimte.  Om beurten word er dan een koppel opgehaald die aan de beurt zijn voor één van de behandelingen.  Eigenlijk vond ik dit best wel apart.  We hadden er totaal niet op gerekend dat er meerdere mensen zouden zijn,  je de hele tijd moet wachten en dat er ook niets te doen valt behalve lezen. lezen werkt heel relaxend   klopt!  maar als ik aan welness denk dan hoort daar voor mij toch wel een zwembad/kruidenbad en op ze minst één sauna bij… (verwend)

Ontspannende behandelingen  of toch niet?

Na ongeveer tien minuten werden Zoë en ik opgehaald.  Onze eerste behandeling was de detox voetenbad die dertig minuten zou duren.  We moesten plaats nemen op de bank die in de gezamenlijke ruimte stond.  Voor ons was een bak neergezet die mensen vaak gebruiken als afwas teiltje.  In het teiltje zat een plastic zak gewikkeld.  Daar in werd water en keukenzout gegooid.  Je krijgt een polsbandje om,   die vast zit aan een apparaat.  Het apparaat zou de stroomstootjes die de slechte metaal deeltjes uit je lichaam trekken versterken.  Je  stopt je voeten in het water en naast je voet staat een apparaatje.  Dit ‘trekt’  de slechte metaaldeeltjes via je voeten het water in.   Ik weet niet of ik moet geloven dat het echt werkt!  Misschien ben ik te sceptisch als ik zeg dat er gewoon een theezakje verstopt zit in het apparaatje waardoor het water donker kleurt.  Ik weet gewoon niet zo goed of ik het moet geloven of niet hahaha

In de algemene ruimte stonden voetmassage apparaten.  En aangezien we weer moesten wachten leek het ons wel lekker om de apparaten uit te proberen.   We namen plaats op heerlijke lounge stoelen.  Even op wat knopjes drukken en het masseren kon beginnen! De machines werken via luchtdruk, er worden om en om kussentjes met lucht gevuld.  Dit moet een masserend gevoel na bootsen,  maar er is nog nooit zo hard in mijn bennen en voeten geknepen dan door dit “relaxte” apparaat.  Voor de grap zei ik tegen Zoë dat we nu onze verkwikkende voetmassage hadden gehad.

Na onze voeten mishandeld te hebben werden we opgehaald voor de kruiden stempel massage.  Naar deze behandeling zat ik toch wel het meest uit te kijken.  Ik laat me regelmatig masseren,wanneer ik naar de welness ga.   Alleen van de kruiden stempel massage had ik nog nooit gehoord!  Een kruiden stempel is een bundeltje gemaakt van jutten. De bundeltjes worden gevuld met kruiden en gestoomd terwijl je gemasseerd word.  Zo blijven de bundeltjes lekker warm, wat zorgt voor een aangenaam gevoel op je huid. Echt heerlijk!
Om toch nog even te klagen vond ik het erg jammer dat je helemaal geen kruide rook!

Na de massage kregen we een lunch kaart aangeboden. Op ons arrangement stond dat er voor een hapje en drankje gezorgd zou worden.  Dus toen we zagen dat het simpelste broodje €8,-  euro koste.  Hadden wij gegeten en gedronken.  Dus kozen we ervoor om dan maar lekker veel pepernoten te eten,  die op verschillende plekken neergezet waren.  Misschien beschouwde  hun de pepernoten wel als een hapje!

Eindelijk werden we op gehaald voor de gezichtsbehandeling van 75 min.  Voor mij de eerste keer dat ik zo een behandeling zou krijgen. Ik had er erg veel zin in omdat ik me eigenlijk gewoon niet kon voorstellen dat een gezichtsbehandeling lekker is…  We mochten plaats nemen op een comfortabele stoel, en gingen onder een dekentje liggen.  We zaten te wachten tot mevrouw nummer twee binnen zou komen lopen, maar dit gebeurde niet!    Wat bleek nou    de gezichtsbehandeling werd door 1 PERSOON uitgevoerd.  Ze zou dus de hele tijd heen en weer switchen tussen  Zoë en mij.   Ik vond dit wel een beetje apart.  Zo kan ik ook  zeggen dat je een behandeling van 75 min krijgt.   Ze vergeten er alleen bij te zetten dat dat niet per persoon is!  Wel moet ik zeggen dat de gezichtsbehandeling me zo goed beviel dat ik blijkbaar in slaap gevallen was en lag te snurken!  Zoë was daar in tegen iets minder vrolijk.  Want aan onze behandelkamer grensde de personeelsruimte waar het best wel lawaaig gemaakt werd.

 

Na deze behandeling moesten we weer wachten en wilde we ons eigenlijk wel even afspoelen onder de douch.  We waren alleen vergeten dat we tijdens ons arrangement geen gebruik meer mochten maken van onze kamer.  We werden  opgehaald voor de handpakking.  Ook dit had ik nog nooit gedaan. Eigenlijk is het heel simpel…   Je krijgt een hand creme op gesmeerd waar in je geen keuze hebt,  en in ons geval was  Zoë er heilig van overtuigd  dat het er  een hand creme van de action was!  Niets mis mee ik shop ook regelmatig bij de action hahaha alleen deze creme rook gewoon niet zo lekker.   Nadat je handen ontsmet en ingesmeerd zijn stop je ze in een bak gevuld met paraffine. Dit legt een laagje over je huid waardoor het afgesloten word.  Als je je handen in de paraffine gedoopt hebt, worden er plastic zakken en ovenwanten om je handen heen geschoven zodat de hand creme nog beter in je huid opgenomen kan worden.  Na een tijdje lijkt voelt het een beetje aan als flexibel kaarsvet aan en kan je het zo van je handen afschuiven

 

We zaten te wachten op onze verkwikkende voetmassage. Maar na een tijdje wachten begon het er toch op te lijken, dat niemand ons op zou komen halen.  We spraken iemand van het personeel aan om te vragen wanneer naar mochten.  De vrouw gaf aan aan dat we al onze behandelingen gehad hadden.  En dat we dus konden gaan wanneer we wilden.  (Dus toch martelwerktuigen in plaats van verkwikkende voetmassage)

Nadat we ons hadden omgekleed waren we  er klaar voor om  naar huis te gaan.  Één van de werknemers begeleiden ons naar buiten en vroeg hoe we de welness boerderij ervaren hadden.   We hebben eerlijk gezegd dat het ons heel erg was tegengevallen en dat we er veel meer van verwacht hadden!  Helaas kregen we hier nogal een een laconiek antwoord op!  Wel kregen we een geweldige kortingsbon zodat we nog lekker een keertje terug kunnen gaan hahahaha!

 

Mijn Conclusie:  Ik vind dat je belazerd word waar je bij staat…  Stel nou dat je via hun website een arrangement boekt voor €450,- euro omdat je   zo veel   …    jaar getrouwd bent.  Dan word je hier toch niet gelukkig van?  Ikke niet in ieder geval.
Gelukkig konden Zoë en ik om sommige dingen wel een lolletje maken!  Maar ja toch is het erg zonde van mijn geld en wil ik iedereen waarschuwen, dat het nogal tegen valt!

 

Wat vind jij?  overdrijf ik?   Of zou jij er het zelfde over denken als ik?     Let me know  😀

 

What about this?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *