Lichtpuntjes week 44

Goedemorgen allemaal! Zoals beloofd een nieuwe post over lichtpuntjes. Vorige week schreef ik wat lichtpuntjes zijn en waar je het voor kunt gebruiken!  Lichtpuntjes   Zoals ik al vertelde is het soms erg moeilijk om de kleine dingen van het leven op te merken. En aangezien ik al de hele week ziek ben, vond ik het deze week ook moeilijker dan normaal. Toch is het mij gelukt om een lijstje met lichtpuntjes te maken! Hoe is het bij jouw gegaan? 😀

Zoals ik net al vertelde ben ik al de hele week niet lekker… Eigenlijk ben ik nooit ziek en uitgerekend nu ik bijna een weekje weg ga, voel ik me als een vaatdoek.

Reden genoeg voor mij dus om me helemaal druk te gaan lopen maken, en mij de hele tijd af te vragen waarom nu!! Helaas heb je hier niets aan want je kan er niks aan veranderen. Behalve dan dat ik al de hele week een overdosis aan neusspray, vitamine pillen en honing neem. 😀

Dit is mijn lijstje met kleine dingen die mij deze week vrolijk maakte!

 1. In de ochtend film op bed gekeken met Haeley
 2. Haeley is voor het eerst naar de peuterspeelzaal geweest en heeft het super naar haar zin gehad!
 3. Lief complimentje over mijn nieuwe rok gehad
 4. Gezellig wat gedronken bij Starbucks samen met mijn moeder en Zoë
 5. Voorbereidingen gedaan voor mijn retreat week
 6. Elke dag optijd opgestaan, dus niet hoeven haasten!
 7. Naar koopavond bij de intratuin geweest. Hier werd de nieuwste kerst collectie geshowd.
 8. Op tijd gaan slapen, toegegeven aan mijn vermoeidheid
 9. Vriendin verrast met een flesje wijn!
 10. Thuis gebleven om uit te zieken
 11. Tas ingepakt voor mijn weekje weg
 12. Patatje gegeten en gekletst met een vriendin
 13. Haeley eerder opgehaald vanuit de opvang

Deze week heb ik nog best veel dingen opgemerkt, als ik alles zo terug lees. En dat is wat ik hier zo leuk aan vind. Het terug lezen, dit kan je aan het einde van de dag doen of aan het einde van de week. Het mooiste is natuurlijk om het lijstje erbij te pakken op momenten dat je je zwak, verdrietig of negatief voelt. Dit kan je net even een extra boost geven om sneller uit je negatieve spiraal te komen.

In dark times you need a positive mind!

Aangezien ik heel goed begrijp dat elk begin moeilijk is. Heb ik heb nog wat extra punten opgeschreven, die je als leidraad erbij kunt pakken!

 • Wat vandaag goed was
 • Wat goed voelde
 • Wat je goed deed
 • Wat vandaag wel lukte
 • Complimenten die je aan jezelf kunt geven, of die je van iemand anders kreeg

Op deze manier kan je je positiviteit lijst steeds uitgebreider maken. Elke week gaan we onze punten steeds verder ontleden en uitwerken! Op deze manier zie je het niet alleen, maar gaan we ook kijken wat je er nou precies bij voelt!

Ik ben super benieuwd of jullie ook een lijstje bij gehouden hebben en hoe dat ging!

Liefs,

Cindel

What about this?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *