Mijn depressie & ik Hoe is het nu?

colorful

Hallo allemaal! Hier ben ik weer 🤗 Het is tien maanden geleden dat ik voor het laatst een blog poste over hoe het echt met mij ging.

Laten we even terug kijken! In één van mijn laatste blogs: Hoe gaat het nu echt met mij?     Vertelde ik dat ik depressief was/ben en dat het echt niet lekker met mij ging. Maar hoe gaat het NU  bijna één jaar later met mij? 🤔 Ben jij ook benieuwd? lees dan mee!

Het is een zwaar jaar geweest. Veel diepte punten, maar ook MEGA veel voor uitgang. Zoals ik in mijn een na laatste blog al vertelde slikte ik antidepressiva. Dit is echt 1 van mijn redende engelen geweest. Inmiddels is het zo ver afgebouwd dat ik bijna geen medicijnen meer gebruik! Super fijn natuurlijk…  maar ook heel confronterend. Voor mijn gevoel gaat het echt steeds beter en sta ik een stuk positiever in het leven. Toch zijn er ook nog heel veel dagen waar op ik mij rond uit K.t voel! En de angst dat ik dan weer mijn depressie in glij, is dan heel erg aanwezig!

Maar zoals mijn psycholoog dan altijd zei:

“Niemand voelt zich elke dag perfect, geweldig of super happy…. “

En dat is iets wat steeds meer tot mijn doordringt!  Nee, ik ben niet PERFECT en nee het leven is NIET altijd leuk. Maar het is oké om je af en toe verrot te voelen. Zolang je jezelf daarna maar weer oppakt en niet in je negatieve cirkel blijft hangen! Komt alles wel weer goed.

Dus ja ik voel me eindelijk weer een stuk beter en ben er daarom ook weer aan toe om het bloggen langzaam aan weer op te gaan pakken! Ik zal blogs gaan schrijven over het terug blikken op mijn depressie, mijn medicijnen, afsluiting van de gesprekken met mijn psycholoog. Maaaar natuurlijk ook over alle leuke dingen die ik gedaan heb en doe in mijn dagelijks leven. Want het glas is halfvol en het licht aan het einde van de tunnel komt steeds dichter bij 😊

Ik hoop dat als je mee leest en jezelf herkent in mijn verhaal, of graag jouw verhaal met mij wilt delen. Dat je weet dat het kan! Stap je comfort zone uit en vertel!! Je kan natuurlijk ook mailen naar: cindel.bantjes@gmail.com.

Je staat er niet alleen voor. En je bent NIET raar ❤

Liefs,

Cindel

What about this?

2 reacties

  1. Hey! Ik slik ook medicatie, (Citalopram!) Ik heb misschien een beetje een persoonlijke vraag, Ik heb door mijn medicatie totaal geen libidio meer, en mijn sexleven is er behoorlijk op achteruit gegaan! Ik ben benieuwd of dat door de Anti Depresiva komt,? Ik hoor graag van je! Mij heeft medicatie ook erg goed geholpen! Groetjes Yoni xx

    1. Hoi yoni, zeker een persoonlijke vraag, maar super stoer dat je hem durft te stellen 😀 Ik had ook citalopram en had precies het zelfde probleem. Het is ook door mijn psychiater bevestigd dat citalopram een libido killer is. Ik heb wel gehoord dat er andere antidepressiva zijn die deze bijwerking niet hebben! Ik hoop dat je er iets aan hebt. Xx Cindel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *