Na lange tijd weer op sollicitatiegesprek!

In de trein

 Ik heb er eigenlijk nog niet eerder over geschreven,  maaar ik ben al heel lang opzoek naar werk!

Als ik iets verschrikkelijk vindt, ¬†dan is het wel solliciteren. ¬† Daar zit je weer achter je pc opzoek naar passende en leuke vacatures. ¬†Met een diploma kom je verder zeggen ze altijd… ¬† ¬†Nou dat zegt soms helemaal niks. ¬†Hoeveel mensen met mij hebben een diploma, ¬†maar komen geen stap verder!

Afgelopen weken heb ik dan ook weer meerdere sollicitatie de deur uit gedaan.  Elke keer weer de zelfde standaard mail binnen krijgen:

Helaas past u niet in het profiel etc….

Pffff dit werkt zo demotiverend, een echte reden krijg je natuurlijk nooit!

-De uitnodiging-

12195038_1662975053945468_1846222505588977914_o.png

Dinsdag 4 april ontving ik een email van het bedrijf flexleidster. Ik ging er vanuit dat het een afwijzing zou zijn!   Maar niets bleek minder waar.  Eindelijk mocht ik weer eens op gesprek komen.  Het enige nadeel is dat het gesprek helemaal in Leusden zou zijn.  Hier is namelijk het hoofdkantoor gevestigd.

-Stress-

Okee,  zoals de meesten nu wel weten ben ik nogal een stress kip.  Het idee dat ik helemaal naar Leusden toe moest en dan ook nog met het openbaar vervoer, maakte mij gek!  Meestal is er dan ook wel een familie lid die mij een lift kan geven,  maar dit keer kon mijn oma mij alleen afzetten in Harderwijk.   Vanaf  daar zou ik het toch echt zelf moeten doen!  Ik vond de gedachte met het ov te moeten,   zo verschrikkelijk dat ik zelfs instaat was om het gesprek maar af te zeggen.   hahahaha erg he? 

-De reis-

Zoals ik net al zei werd ik afgezet op Harderwijk station.  Vanaf daar moest ik de trein naar Amersfoort pakken.  In Amersfoort moest ik weer een bus pakken richting Leusden.

Het busstation op Amersfoort station is echt reusachtig in vergelijking met ons kleine busstation in Lelystad hahaha. Gelukkig stond alles heel duidelijk aangegeven!  Je kan het ook niet missen aangezien er boven elke halte gigantische elektronische borden hangen.

20170407_135410.jpg
Helaas kreeg ik de tekst niet mooi op de foto!

Hierop kan je precies zien waar welke bus komt, hoe laat die komt en waar die natuurlijk heen gaat.  Toen mijn bus aankwam zat ik eigenlijk niet echt op te letten en merkte ik pas dat hij er stond,  toen er een horde mensen langs mij heen dromde om de bus in te kunnen.  Deze bus rit duurde dik 20 min,  omdat het hoofdkantoor gevestigd was op een bedrijventerrein.

Ennn…. ¬† ¬†dan ben je er nog steeds niet hahaha. ¬† Nee, ¬†daarna moest ik nog een heel stuk lopen om bij mijn bestemming aan te komen. ¬† ¬† ¬†Gelukkig heb ik genoeg internet op mijn telefoon, zodat ik mijn gps kon gebruiken. ¬† ¬† ¬†Eigenlijk was de reis helemaal niet zo verschrikkelijk! ¬†Onderweg heb ik een heleboel mooie gebouwen en huizen voorbij zien komen. ¬†¬†Ook kwam ik een klein circus tegen.

20170407_142540.jpg

Wat heb ik hiervan geleerd?   Gewoon doen je ziet wel waar het schip strand en in dit geval,  precies wat ik nodig had!

-Het gesprek-

Door alle stress die ik opgebouwd had rondom het reizen, ¬†was ik helemaal niet zenuwachtig voor het gesprek. ¬† Ik hoef hier ook niet zenuwachtig voor te zijn aangezien: ik mijn diploma’s heb, ¬† ¬†en ik gewoon van mezelf weet dat ik goed ben in het werken met kinderen. ¬† Het is misschien nogal arrogant om het zo te zeggen, ¬† hahaha maar het is gewoon een feit!

Eigenlijk verliep het gesprek dan ook heel soepel en was ik in feiten al aangenomen.  Het gaat hier namelijk om een soort van detachering bureau.

Flexleidster is aangesloten bij verschillende kinderdagverblijven/BSO’S door heel Nederland. ¬† ¬†Je bepaalt zelf welke dagen je beschikbaar bent. ¬†Er werd mij verteld dat het voornamelijk op; ¬† ¬†De Maandag, ¬†dinsdag en donderdag ¬† ¬† ¬†erg druk is. ¬†Ik ben dan ook van plan om mij beschikbaar te stellen op deze 3 dagen. ¬†Wat mij leuk lijkt om hier te werken is dat je zelf je dagen, uren en tijden kunt bepalen. ¬†Ook zit je niet vast aan een aantal dagen vrij per jaar en/of vakantie weken. ¬†Ik wordt gewoon betaald volgens het cao van de kinderopvang. ¬†Do i need to say more?

Als alle papieren rond zijn kan ik volgende week aan de slag.  Ik ben super benieuwd waar ik als eerst aan het werk ga en hoe het mij bevalt.  Vanaf nu zal je dan ook vaker blogs over mijn werk tegen komen!

-Bonus-

Lijkt het jou nou ook wat om te werken voor flexleidster? ¬†Kijk dan op hun Facebook pagina Flexleidster. ¬†Als je op gesprek mag komen noem dan vooral even mij naam ūüėČ. ¬†Hier zit namelijk een leuke bonus voor mij aan vast! ¬†Als jij nog vrienden of vriendinnen hebt die opzoek zijn naar werk in de kinderopvang, kan jij dit natuurlijk ook voor jezelf doen. ¬† Ook voor jou zit er dan een leuke bonus bij. ¬† ¬† ¬† Alvast bedankt!

Zijn er meer mensen die heel veel moeite doen om werk te vinden,  maar alleen nee te horen krijgen? 

What about this?

9 reacties

  1. Leuk dat je aangenomen bent! Gefeliciteerd!! Wel een heel avontuur eraan vooraf haha. Kan je nu ook op kinderdagverblijven verweg worden ingezet? Of wel in de buurt waar je woont?

    1. De enige stad dien dichtbij mij in de buurt is en bij hun aangesloten, is Almere! Dus ik gok dat het negen van de 10x ver reizen wordt. Beetje balen maar, kan dus ook heel leuk zijn hahaha

    1. Ja, dat lijkt mij ook erg leuk! Je komt overal en nergens. Ook leer je steeds weer nieuwe mensen kennen. Toch vindt ik dat ook juist een beetje spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *