Opzoek naar nieuwe recepten? Lees dan mee!

plate recepten made by cindel

Koken deed ik nooit echt voor mijn lol!  De inspiratie voor lekkere recepten was ver te zoeken,  waardoor ik elke avond weer op de standaard gerechten uitkwam. Aardappels, groenten en vlees.

Begrijp me niet verkeert… Hier is natuurlijk niets mis mee,  maar voor mij was dit echt een motivatie killer!  Zoals de meesten wel weten ben ik een hele tijd op dieet geweest.  Als je op dieet bent is het belangrijk om gezond maar vooral gevarieerd te eten.  Zoals ik net al zei heb ik zelf geen inspiratie, dus ging ik opzoek naar lekkere recepten.

Al snel kwam ik een hele leuke site tegen. Hier staan veel verschillenden gezonde en snel klaar te maken recepten op.  Alles wat ik tot nu toe uitgeprobeerd heb,  viel erg goed in de smaak!  Daarom leek het mij een goed idee om dit met  jullie te delen 😀

Voor iedereen die wel wat inspirerende recepten kan gebruiken.

De website waar ik het over heb heet Leukerecepten  Wat ik zo handig vind aan deze site is dat je super makkelijk  de recepten op kunt slaan en je kan er zelfs een weekmenu maken!

Op leukerecepten.nl vind je niet alleen recepten voor hoofdgerechten. Er zijn nog veel meer categorieën zoals;

  • Hapjes
  • Bijgerechten
  • Gebak en taartjes
  • Lunch

Zelf heb ik al heeel veeeel recepten uitgeprobeerd! En tot nu toe zijn dit mijn favorieten;

Okee mijn FAVORIETE recept is echt deze over heerlijke ragout! Hij is heel snel en simpel klaar te maken en smaakt echt 10x beter dan uit blik hahahaha.  Zeg nou zelf dit broodje ragout met ham ziet er toch verrukkelijk uit?  Helaas lust Dave geen champignons of alles wat er ook maar een beetje op lijkt.  Dit is voor mij echt een guilty pleasure en ik maak dit altijd voor mezelf als Dave niet thuis eet.

Paddenstoelen ragout recepten

Dave is helemaal  gek van pasta! Hier kan je hem ‘ s nachts echt wakker voor maken.  Ik vind pasta ook wel lekker  maar de standaard pasta’s kwamen mij een beetje mijn strot uit.  Daarom ging ik opzoek naar  alternatieven.  Ook nu kwamen er weer heel veel lekkere recepten uitrollen.  Deze pasta is helaas niet snel bereid…  maar zeker wel het proberen waard! 😀  Deze  Ovenschotel met pasta rolletjes is dan ook echt een aanrader.  Ik ben wel iemand die soms aanpassingen aan het recept doet.  Bij dit recept heb ik de tweede keer de geitenkaas voor mascarpone vervangen.  Zelf vind ik dit lekkerder!

Ovenschotel met pasta rolletjes recepten

Dave en ik houden echt van risotto!  Veel mensen denken dat risotto moeilijk klaar te maken is,  maar dit valt echt mee.   Daarom staat deze Risotto met spinazie en garnalen ook op het lijstje.  Voorheen maakte ik vaak de risotto van knor wereld gerechten klaar.  Die is ook erg lekker maar ik kook nu eigenlijk bijna alleen nog maar met verse ingrediënten.   Ook dit recept moet je zeker een keer uitgeprobeerd hebben!

Als laatste wil ik dit heerlijke recept van Mediterraanse zoete aardappel met jullie delen.  Dit was de eerste keer dat wij zoete aardappel aten. Ik wist echt niet wat ik ervan moest verwachten!  maar het is echt super lekker.  Met zoete aardappel kan je echt alle kanten op. Ook dit recept is niet moeilijk klaar te maken.  Je moet alleen wel echt de tijd nemen om de zoete aardappel gaar te laten worden in de oven.  Anders word het echt niet lekker en dat is zonde!

Mediterraanse zoete aardappel recepten

 

Ik kan nog veel meer recepten opnoemen, maar ik denk dat het    het beste is om zelf eens een kijkje te gaan nemen!     Smaken verschillen dus wie weet spreken deze gerechten jouw helemaal niet aan!   Ik hoop in ieder geval dat jullie net zo veel aan  Leukerecepten.nl  zullen hebben als ik.       Op mijn Instagram Cindeldenise    heb ik nog een paar heerlijke gerechten met lekkere foto’s staan. Neem gerust een kijkje  😀

Welk gerecht/recept ga jij zeker een keer uitproberen?

What about this?

2 reacties

  1. Lekker bezig zo. Ik heb gisteren een boekje van Jamie Oliver voor je klaar gelegd. Toeval? ?
    En ik heb nog wel meer boekjes voor je.
    Of zijn boekjes te ouderwets? 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *