Het vraag elkaar Café 🍻

Het vraag elkaar cafe

Het is misschien moeilijk voor te stellen bij zo een leuk persoon als ik 😜, maar ik heb niet zo heel veel sociale contacten!  Ik ben dan ook sinds een week bezig om te kijken hoe ik dit weer wat kan uit breiden.

Mijn oma is heel creatief en heeft altijd wel vrijwilligerswerk gedaan.  Hierdoor kent mijn oma niet alleen heel veel mensen,  maar weet zei ook  wat er allemaal te doen is in Lelystad.  Zo zag ze vorige week op Facebook voorbij komen dat er vandaag; een vraag elkaar café zou zijn.

20170324_120042

-Wat is het vraag elkaar café? –

In het vraag elkaar café kun je anderen ontmoeten; buurtgenoten, leerlingen van een (zorg)opleiding en cliënten van zorginstellingen.  Anders gezegd je kan er eigenlijk iedereen tegen komen!  In het vraag cafe is van alles te doen.  Wat dat is,   verschilt per cafe! De verschillende soorten cafés die er vandaag waren:

  • kook café
  • Ict café
  • creatief café
  • spel & praat café
  • fit café
  • en nog iets volgens mij!

Het vraag café begon om 09:30 en duurde tot 12:15.  Wij wilden niet al om half tien voor de deur liggen,  dus besloten wij om pas na half 10 die kant op te gaan.  Toen we daar aankwamen bleek het dat er vanaf half tien al dingen op het programma stonden hahaha. We hadden alleen de intro gemist,  maar dat vond ik eigenlijk niet zo erg!

In een grote zaal met verschillende groepen tafels kwam je bij elkaar.  Vanuit hier ging je weer door naar je “eigen” café.  Het leek mij het veiligst om voor het crea café te kiezen, aangezien ik niemand ken (behalve mijn oma haha),  En ja creatieve activiteiten zijn toch eigenlijk altijd wel leuk?

Dit keer was er een cursus kumihimo knopen.  Huh wat?  Ja,  dat dacht ik dus ook hahaha. maar het is eigenlijk heel simpel!  Je hebt een schijf zoals op de foto hier onder en daar span je touwtjes tussen.  Het is nogal moeilijk uit te leggen dus daarom heb ik ook een foto van de beschrijving gemaakt!

20170324_105626.jpg

De uitleg op het papier snapte ik ook niet echt,  dus heb ik maar even hulp aan mijn buurvrouw gevraagd.  Blijkbaar was zei wel bekend met deze knoop soort.    na de uitleg was het eigenlijk best makkelijk.  Beetje touwtjes heen en weer schuiven en je krijgt net zo’n prachtige sleutel hanger als ik!  😊.

Er waren helaas geen mensen van mijn leeftijd dus dat is dan weer een beetje jammer, maar er werd wel een hele lekkere (gratis) lunch door het eet café geserveerd.  hmmmm!   Aan het begin kon je een formulier invullen over wat jouw leuk leek om te doen.  Ook kan je invullen waar je mensen mee zou willen helpen.  Zelf heb ik aangegeven:  Dat het mij wel leuk leek om met andere moeders van mijn leeftijd in contact te komen,  en dat het mij ook wel leuk leek om in contact te komen met mensen die bloggen en hier meer van weten!

Aan de hand van vraag en aanbod,   worden er mensen/groepen met de zelfde interesses aan elkaar gekoppeld.    Dit is voor mij de eerste keer dat ik zo iets in ging vullen en ik vond het nog best lastig!  Ik baal er dan ook van dat ik niks heb kunnen bedenken, waar ik iemand anders misschien mee zou kunnen helpen.  Maar wie weet bedenk ik nog iets en dan kan ik dit altijd nog invullen via de website.   Ik ben ook heel benieuwd of ik nog te horen ga krijgen of er mensen zijn die de zelfde interesses hebben.  We gaan het mee maken!

Ben jij nou ook geïnspireerd geraakt door mijn blog over het vraag elkaar cafe neem dan even een kijkje op hun website. Hier kan je   je ook inschrijven!  Vraag elkaar café.

Ben jij tevreden over je sociale leven? 

 

 

What about this?

2 reacties

    1. Heel herkenbaar! Ook ik ben niet zo een heel zelfverzekerd type, maar ik blijf er aan werken. Ik weet dat ik het waard ben en ik hoop dat jij je ook zo voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *